Old Bakery Doesburg locatie reclamespot

Zo nu en dan bereikt me een bijzonder verzoek via de site van de Old Bakery Doesburg. ‘Of ik mee wil werken aan een artikel in een glossy over ecologisch slapen?’ Uh? Ecologisch slapen? Ik weet eigenlijk niet zo goed wat dat inhoudt.

Ecologisch

Ik probeer wel zo vriendelijk mogelijk om te gaan met de natuur, en ja we hebben aardbeien, tomaten en zelfs aubergines uit de tuin, en toegegeven, onze voormalige legbatterijkippen leggen nog af en toe een ei maar om de Old Bakery Doesburg nou ecologisch te noemen?

kip en kat - kopie - kopie

Na lang wikken en wegen, zei ik nee. Het voelde toch een beetje als de boel belazeren. Zeker toen de mevrouw zei: “Joh je zet wat Ecover producten in het kastje en dan is het al goed.” U bent bij deze gewaarschuwd voor ecologisch slapen!

Romans

Een ander verzoek kwam van iemand die de ruimte wilde huren alleen voor de dag. Ze wilde dus niet na een dagje Doesburg of de Veluwe lekker in het grote ronde bed weg te doezelen, nee haar boek moest af. De opdrachtgever hijgde in haar nek. De vrouw schreef in opdracht van grote bedrijven romans waarin het bedrijf een rol speelde.

Ik wist niet dat het bestond en fantaseerde over een eigen roman voor het energiebedrijf waarmee ik in een klap de rest van mijn leven gevrijwaard zou zijn van de energierekening.  Deel twee had ik ook al klaar die ging natuurlijk over het waterbedrijf.

Kloostertafel

Afijn, terug naar de realiteit. De vrouw had thuis jengelende kinderen dus had ze zichzelf op een schrijfretraite getrakteerd waarbij ze ’s avonds weer naar huis reed om diezelfde jengelende kinderen in bed te stoppen.

De reden dat ze bij mij uitkwam had niets met mijn eigen boek Over elfjes en kogelgaten te maken, maar alles met de oude kloostertafel op de foto van de Bed&Breakfast.

airbnb prof - kopie.jpgHoe lekker zou je daar wel niet aan kunnen schrijven? Heel lekker, schreef ik terug, Mijn eerste boek is aan die tafel verwekt.

Reclamespot

En laat het nou die zelfde tafel zijn, een oude kloostertafel uit Mechelen, die opnieuw tot een verzoek leidde. Ditmaal van de producer van Redrum een film- en animatiebedrijf dat mijn tafel wil gebruiken bij een reclamespot voor een vooralsnog geheime voedingsproducent.

Alleen … de kamer is de hele week al verhuurd. “Maar aan tafels geen gebrek”, mailde ik de producent.

Rob 32 (2) - kopie - kopie“Wat dacht je van de tuintafel, de dakterrastafel, de stamtafel?” Het moet de producent geduizeld hebben, maar hij werd razend enthousiast. Net als de Nieuw Zeelanders die momenteel aan de Mechelse kloostertafel ontbijten. “Laat maar komen die filmploeg”, zeiden ze vrolijk. Hebben wij ook een leuk verhaal voor thuis.

Filmploeg

En dus loopt de Old Bakery Doesburg morgen vol met een filmploeg en acteurs. Ondertussen ga ik me eens buigen over een boek over een energieleverancier waar de producent ook een film voor maakte. Een boek én een film. Dat zou wat zijn. Ik hou jullie op de hoogte!